BIG BANG: HUSH - Henry's dream machine

Door Zonzo Compagnie BOZAR

Muziek BIG BANG is een feestelijke ode aan avontuurlijke muziek en kunst voor jonge oren. Dit jaar nog geen muzikaal parcours (COVID), maar wel één sterke muzikale performance in de prachtige zalen van BOZAR.

Zonzo Compagnie verovert de wereld met een reeks voorstellingen die je onderdompelen in het creatieve universum van een markant componist. Bach, Miles Davis, Thelonious Monk, Luciano Berio en John Cage passeerden al de revue. De Engelse barok componist Henry Purcell is de volgende in de rij.

Via een miniatuurversie van een oud theater duiken we de wereld van Henry Purcell in. Terwijl Henry als luchtgeest het spektakel gadeslaat, opent een zangeres de poorten naar de verbeelding. Ze neemt je mee in droombeelden of 'masques' die Purcell creëerde voor het theater. We horen de echo van Shakespeares Midzomernachtsdroom en De Storm, King Arthur is van de partij en ook Queen Mary's muziek klinkt, tot HUSH weergalmt en we het zwijgen worden opgelegd.

Een accordeonist en een luitist laten de muziek van Purcell schitteren in unieke arrangementen. Met melodieën en akkoorden nemen ze je mee door het barokke landschap van de zeventiende-eeuwse componist. Om Henry’s magische universum te vertolken, zet een Belgisch-Canadees team in op een wonderlijke, multimediale ervaring. 

Credits
LIESELOT DE WILDE of JULIE CALBETE sopraan ANNE NIEPOLD of BENJAMIN MACKE accordeon JAN VAN OUTRYVE luit HENRY PURCELL (arrangementen Jan Van Outryve en Anne Niepold) muziek SHAKESPEARE/DRYDEN/TATE (bewerkingen Mélanie Dumont en Wouter Van Looy) teksten WOUTER VAN LOOY regie & decor NELE FACK video JOHANNA TRUDZINSKI kostuums JO THIELEMANS sound design STIJN DEMEULENAERE extra opnames MÉLANIE DUMONT dramaturgie MARCELLE HUDON advies visueel concept SASCHA VAN RIEL advies decor ARTHUR DE VUYST en KEVIN DECKERS techniek

Een productie van Zonzo Compagnie in coproductie met Les Festivals de Wallonie, Opéra de Lille, Concertgebouw Brugge en Het Laatste Bedrijf. Met de steun van La Maison qui Chante, Vlaanderen, het cultureel samenwerkingsakkoord Vlaanderen-Québec, het cultureel samenwerkingsakkoord Vlaamse Gemeenschap-Franse Gemeenschap en het Creative Europe programma van de Europese Unie. Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid, en Gallop Tax Shelter.

Doelgroep(en):

1LJ
Lager - 1ste leerjaar
2LJ
Lager - 2de leerjaar

Duur:

50 minuten

Prijs:

€ 5.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de speelmomenten onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Reserveer
ma. 08-11-2021 12:30 BOZAR Reservaties zijn al afgesloten
ma. 08-11-2021 09:30 BOZAR Reservaties zijn al afgesloten