Theater Kom dat zien! Kom dat zien! De grootste kinderproductie van het jaar. Met 100 acteurs, het grootste decor ooit! Jawel! We halen alles uit de kast! Het hele universum! We hebben veel vrienden! Het is met cadeaus, je kan een tiny house winnen! En het is met gigantische muren, watervallen op het podium, vechtscènes en ook een zwart gat. Een écht zwart gat! Verder op ons programma staat ook nog: een fuif in de woestijn, een dino met tandpijn en chillen met chinchilla's. Kom dat zien!

Een voorstelling met pantomime als uitgangspunt. Elke dag worden in woonkamers denkbeeldige borden spaghetti opgepeuzeld. Hordes onzichtbare legers van 1000 man worden over sofa’s aangevoerd. Monsters worden verslaan vanonder het bed. Kinderen spelen elke dag op een pantomimische manier. Want alles kan in dit spel, de grootste draak kan in de kamer staan of met gemak sta je te praten met een oermens. Maar op een dag houdt dit spelen op. Dan is het niet meer cool, of toch een beetje kinderachtig. 

Ook in theater wordt deze manier van spelen vaak als tenenkrullend ervaren. Bij pantomime denken we aan wit geschilderde gezichten en streepjestruien. Flashes van Frans saai straattheater, een gedateerde Marcel Marceau die komt binnen waaien en je net niet doet steigeren… Want te gestileerd, theatraal in de slechte zin van het woord, een beetje pathetisch. Toch…?
Kan pantomime hedendaags werken? En hoe kan je het inhoudelijk inzetten, kan het vandaag een statement zijn? En kunnen we kinderen dan toch dat zetje geven om te blijven spelen in de onzichtbaarheid?

Credits

Concept: Katrien Pierlet
Spel: Wanda Eyckerman en Katrien Pierlet
Regie: Arend Pinoy
Coaching: Craig Weston
Coproductie: LAB Hasselt, De Studio en Krokusfestival  

Doelgroep(en):

3LJ
Lager - 3de leerjaar
4LJ
Lager - 4de leerjaar

Duur:

50 minuten

Prijs:

€ 5.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Speel als voorbereiding op deze voorstelling het online theaterspel in je klas!
Ga naar www.voordeshow.be.

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
di. 30-05-2023 10:30 - 11:20 GC De Kroon 120 Reservaties zijn al afgesloten
di. 30-05-2023 13:30 - 14:20 GC De Kroon volzet