Pahuna

Door: JEF - Paakhi A. Tyrewala

Film Ga samen met de moedige Pranay en Amrita op ontdekking door een ongerept land. Een verrassend opgewekte en luchtige film vol kinderlijke fantasie, onschuld en warmte met onderliggend een zwaar thema.

Pranay en zijn zusje Amrita wonen op de grens tussen India en Nepal. Wanneer hun dorp wordt aangevallen door soldaten, gaan de kinderen samen op de vlucht. Ze nemen hun babybroertje mee terwijl mama en papa achterblijven in het dorp. Midden in het bos vinden ze een oude bus, waarin ze zich verschuilen. Wachtend op de komst van hun ouders, maken ze de bus een beetje gezellig en gaan op zoek naar eten. Ze proberen goed voor elkaar te zorgen. Maar het wachten duurt wel erg lang, en in het bos dreigt er gevaar.

 

Samenleven zonder conflicten is niet eenvoudig, maar kinderen geven het goede voorbeeld. Tegen de achtergrond van politieke en religieuze spanningen (die nooit in detail behandeld worden) proberen de moedige Pranay en Amrita er het beste van te maken. 


Deze film wordt in het Nederlands ondertiteld.


Credits

Regie: Paakhi A. Tyrewala
Cast: Mahendra Bajgai, Manju Chhetri, Amir Gurung


Activiteiten voor scholen uit:
De Kroon


Doelgroep(en):
3LJ Lager - 3de leerjaar
4LJ Lager - 4de leerjaar


Duur:  88 minuten

Prijs:  € 3.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
di 10.11.2020 10:00 - 11:28 De Kroon (Jean Baptiste Vandendrieschstraat 19, 1082 Sint-Agatha-Berchem) 25 Inschrijvingen zijn afgesloten
di 10.11.2020 13:30 - 14:58 De Kroon (Jean Baptiste Vandendrieschstraat 19, 1082 Sint-Agatha-Berchem) volzet