Twice#2

Door: Aïcha M’Barek & Hafiz Dhaou Alexander Vantournhout
© Joke Couvreur

Dans Woordeloze dansvoorstelling met Aïcha M’Barek & Hafiz Dhaou (Tunesië) en Alexander Vantournhout (België). Hedendaagse dans en circus versus Tunesische roots en ballet, film en een stevige portie hip hop! Een beloftevolle ontmoeting tussen twee bijzondere stijlen die een verrijking zullen zijn van de wereld van dans voor kinderen en jongeren. 

Le Gymnase - CDCN Roubaix/Hauts- de-France had het interessante idee om choreografen uit te nodigen hun handen in elkaar te slaan voor de realisatie van een project gericht op jong publiek. 

Na een eerste editie Twice, in februari 2019, waar de soberheid van de jonge Emmanuel Eggermont gekruist werd met de fantasie van Robyn Orlin, verenigt Twice#2 deze keer Aïcha M’Barek & Hafiz Dhaou enerzijds en Alexander Vantournhout anderzijds. 

Met hun gezelschap Chatha combineren de Tunesiërs Aïcha M’Barek en Hafiz Dhaou hun respectievelijke cultuur en achtergrond in een mengeling van muziek, ballet, film en een stevige portie hip hop. De Belg Alexander Vantournhout, zowel bedreven in hedendaagse dans als in circus, bevraagt op zijn beurt het creatieve vermogen dat ontspringt uit de fysieke virtuositeit en de confrontatie met objecten. Deze twee gezelschappen, heel verschillend qua esthetiek, worden uitgenodigd om elk een werk van een twintigtal minuten te creëren voor hetzelfde duo van dansers. Twice#2 kondigt zich aan als een beloftevolle ontmoeting tussen twee bijzondere stijlen die een verrijking zullen zijn van de wereld van dans voor kinderen en jongeren. 


Credits

co-présentation Pierre de Lune et Charleroi danse
Créatie in maart 2021, Mars – Mons arts de la scène

Chorégraphie : Anton Lachky

Dans : Evelyne de Weert, Patrick Keresztes, Nino Patuano, Lewis Cooke
Licht, geluid : Tom Daniels

Costumes : Britt Angé


Activiteiten voor scholen uit:
De Vaartkapoen


Doelgroep(en):
1LJ Lager - 1ste leerjaar
2LJ Lager - 2de leerjaar
3LJ Lager - 3de leerjaar
4LJ Lager - 4de leerjaar


Duur:  60 minuten

Prijs:  € 4.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
wo 03.02.2021 10:00 - 11:00 Charleroi Danses (Manchesterstraat 21, 1080 Sint Jans Molenbeek) volzet