Piepkuikens

Door: Olivier Ringer

Film Wanneer eendenkuikens uit het ei kruipen, gaan ze meteen op zoek naar hun moeder. Pech voor Cathy!

Cathy krijgt voor haar 10de verjaardag een eendenei cadeau, maar het is haar beste vriendin Margaux die door het kuiken als moeder wordt uitgekozen. Maar Margaux kan niet voor het diertje zorgen. Ze zit in een rolstoel, en bovendien willen haar ouders het schattige beestje niet in huis. Wat nu? Als niemand het kuiken wil verzorgen, dreigt het binnenkort in een blik kattenvoer te eindigen. Voor Cathy en Margaux betekent dit het begin van een groot avontuur: stiekem vertrekken ze op een tocht naar de riviermonding, waar ze het kuiken willen uitzetten bij zijn soortgenoten. Ondertussen zitten hun ongeruste ouders en zelfs de politie hen op de hielen…


Credits

De Franstalige filmer Olivier Ringer integreert in zijn film een metafoor om de verhouding tussen ouders en kinderen te schetsen. Met de boodschap dat zorg dragen voor je kroost niet volstaat. Het is essentieel om je ook in te leven in hun wereld, aan te voelen wat ze nodig hebben en tegemoet te komen aan hun wensen. Net zoals het verdienstelijke Een weekje weg is deze ook weer een tedere melancholische film met een hoge aaibaarheidsfactor (goede casting van het kuikentje). Ook zijn allereerst langspeelfilm zat ooit in ons schoolprogramma, namelijk Pom, Le Poulain.

Doelgroep(en):
3LJ Lager - 3de leerjaar
4LJ Lager - 4de leerjaar


Prijs:  € 3.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 Lesmap Piepkuikens_NEW.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten. Opgelet, kies enkel voor het GC uit jouw gemeente (tenzij activiteit op centrale locatie plaatsvindt)

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
do 13.02.2020 09:30 - 09:31 Essegem (Leopold I-straat 329, 1090 Jette) 31 Inschrijvingen zijn afgesloten
do 13.02.2020 13:30 - 13:31 Essegem (Leopold I-straat 329, 1090 Jette) volzet