Gezond en veggie koken

Door: Ikram El Maaboudi

Workshop We maken een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert.

De kinderen doen alles zelf, onder begeleiding van Chef Ikram.We leren proeven van combinaties die niet altijd even vanzelfsprekend zijn.

Er wordt rekening gehouden met allergieën die op voorhand worden doorgegeven en het menu is altijd vegetarisch.

Bewust omgaan met voeding en verspilling komt doorheen de workshop aan bod.


  1. Het kookatelier gaat telkens door in de keuken van GC Essegem, Leopold 1-straat 329, Jette
  2. Per groep van 5 leerlingen komt er een volwassene mee (ouder, leerkracht,...)
  3. De menu staat vast en is vegetarisch: er is een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert
  4. We houden rekening met allergieën (lijst van allergieën doorgeven aan Ikram)
  5. Het kookatelier ziet er als volgt uit:

        10u tot 11u: kookatelier
        11u tot 11u30: pauze
        11u30 tot 12u30 : eten
        12u30 tot 13u30 saem opruimen en afwassen
    6. De klas zorgt voor groenten en fruit (1 stuk fruit of groenten per kind). 1 week voor het kookatelier wordt doorgegeven wat de klas meeneemt. De rest van de ingrediënten zal reeds ter plekke zijn.
    7. Het kookatelier is er voor de kinderen. Ouders en leerkrachten ondersteunen de kinderen, maar doen niet het werk van de kinderen (vb groenten snijden)


Doelgroep(en):
5LJ Lager - 5de leerjaar
6LJ Lager - 6de leerjaar


Prijs:  € 3.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
vr 03.04.2020 09:30 - 11:30 Essegem (Leopold I-straat 329, 1090 Jette) volzet