Explo Expo: MIM – Het atelier van de instrumentenbouwer (workshop)

Door Transit vzw Muziekinstrumentenmuseum (MIM)

© Transit

Kunsteducatie
EXPLO EXPO! Ontdek de Brusselse musea. EXPLO EXPO is een tweedelig kunsteducatief project (museumbezoek + workshop) waarbij leerlingen op speelse wijze kennis maken met het rijke museum- en tentoonstellingsaanbod in Brussel.

Het MIM is het Muziekinstrumenten Museum in het hartje van Brussel. In een prachtig gerestaureerd complex worden meer dan 8000 muziekinstrumenten bewaard. De 1200 interessantste en meest sprekende exemplaren staan opgesteld. 

 

 

IN HET GEMEENSCHAPSCENTRUM: 

Na het bezoek van het museum weten de leerlingen waar ze op moeten letten bij het bouwen van een instrument én hoe de taurom zal klinken.

Tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken!

De leerlingen vijzen, hameren en passen de delen van de taurom in elkaar samen met een gespecialiseerde begeleider. Ze gebruiken hiervoor PVC buizen, leer, aluminium en ander hoogwaardig recyclagemateriaal.

Elke leerling bouwt een instrument om te proberen. Eén exemplaar gaat mee naar de klas!

Gepimpt met klaslogo of in de schoolkleuren?

Het kan allemaal!

De twee sessies (museum + workshop) worden als een geheel aangeboden en kunnen niet afzonderlijk geboekt worden.  Bij elke datum in het museum hoort een bijpassende datum voor een workshop.  

Onderaan, bij het inschrijvingsformulier, zie je de mogelijke combinaties. 

 

Opgelet: de taurom die tijdens de workshop door elke leerling wordt gebouwd, wordt nadien weer ontmanteld. 1 exemplaar gaat wel mee naar de klas. Indien u per leerling een taurom wenst, dan is er een meerkost van €8/ll/taurom (Totaalprijs is dan €12 + €8/ll). Kiest u voor deze optie, gelieve dit dan te vermelden bij het boeken van deze activiteit. 

  
Max aantal deelnemers = 24

Doelgroep(en):

5LJ
Lager - 5de leerjaar
6LJ
Lager - 6de leerjaar

Duur:

120 minuten

Prijs:

€ 6.00 / leerling
Prijs: €12/ll (rondleiding in museum + workshop in GC) / met een minimumprijs van €170 voor klassen ≤ 15 ll, en €220 euro voor klassen > 15ll Aankoop taurom (optioneel): € 8/ll

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Een reservatie voor deze activiteit, leidt automatisch tot een reservatie voor Explo Expo: MIM – Het atelier van de instrumentenbouwer

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Explo Expo: MIM – Het atelier van de instrumentenbouwer Reserveer
di. 24-01-2023 10:00 - 12:00 Gc de Vaartkapoen 4 di. 17-01-2023 om 10:00 / Muziekinstrumentenmuseum Reservaties zijn al afgesloten
di. 24-01-2023 13:00 - 15:00 Gc de Vaartkapoen 6 di. 17-01-2023 om 13:00 / Muziekinstrumentenmuseum Reservaties zijn al afgesloten