Kok zegt Kak

Door Cie. RiZOTTO Cie. RiZOTTO bestaat uit theatermakers Bert Vannieuwenhuyse en Katrien De Muynck.

© C_Rudy_Gadeyne

Theater
‘Kok zegt kak’ is een poëtische voorstelling over afscheid nemen, ook van het allerliefste en het allermooiste. Over verlies, maar ook over de kracht om te koesteren en over humor in de donkerste tijden. Bovenal is ‘Kok zegt kak’ een ontroerend verhaal over liefde die alles overstijgt.

Restaurant Mirabella is gesloten. Wegens omstandigheden. Wat is er gebeurd? 

Mirabella is dood. Ze was ziek. Ze had kanker. Mirabella was negen jaar en ze had pech. En nu is ze weg. Voor altijd. Haar papa, de Kok, kan het niet geloven. Wat moet hij doen? Hij weet het niet. Vroeger kookte hij in het restaurant de sterren van de hemel. Nu niet meer. Hij is te triest. 

De Kok trekt de bergen in, op zoek naar rust en stilte… Maar dat is buiten Tante K gerekend. Zij is bergwachter. Dat is zoals een boswachter, maar dan voor bergen. Tante K speelt en zingt. Ze vraagt en zoekt… en ze vindt overal muziek. Wat doet dat met de Kok en zijn verdriet? 

De theatervoorstelling ‘Kok zegt kak’ kwam er naar aanleiding van de dood van Aza, de jongste dochter van acteur Bert Vannieuwenhuyse. Zij overleed in 2017 aan hersenstamkanker. De voorstelling is meer dan een eerbetoon aan een veel te jong gestorven kind: ze zit vol Aza-grapjes en -verzinsels. Tegelijk is ‘Kok zegt kak’ een hommage aan alle kinderen die sterven, ongeacht hun leeftijd, en aan allen die verweesd achterblijven en toch (moeten) doorgaan.

Credits

‘Kok zegt kak’ is een voorstelling van Compagnie RiZOTTO, met de steun van de Vlaamse Rand, de provincie Vlaams-Brabant, vzw de Rand, de Nederlandse Taalunie en gemeenschapscentrum de Zandloper. 

Per voorstelling gaat 3% van de inkomsten naar de vzw Kind, Ouders & Kanker. 

Tekst en spel: Bert Vannieuwenhuyse 

Muziek en spel: Katrien De Muynck 

Regie: Willem Verheyden 

Doelgroep(en):

2LJ
Lager - 2de leerjaar
3LJ
Lager - 3de leerjaar
4LJ
Lager - 4de leerjaar

Duur:

50 minuten

Prijs:

€ 5.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Bijlagen:

 Lesmap

aanmelden om te kunnen downloaden

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
ma. 25-03-2024 10:30 - 11:20 GC Essegem volzet
ma. 25-03-2024 13:30 - 14:20 GC Essegem volzet
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Reservaties zijn al afgesloten