Explo Expo: Museumbaas - workshop

Door KMKG - Museum Kunst & Geschiedenis

© KMKG-MRAH

Kunsteducatie EXPLO EXPO is een tweedelig kunsteducatief project (museumbezoek + workshop) waarbij leerlingen op speelse wijze kennis maken met het rijke museum- en tentoonstellingsaanbod in Brussel.

In het Museum Kunst & Geschiedenis in het Jubelpark kan je al meer dan 100 jaar genieten van kunstschatten uit de hele wereld. In 2030 blaast België als land 200 kaarsjes uit. Tijd om dit reusachtige monument grondig op te knappen en eens goed na te denken over wat we willen tonen. En daarvoor hebben we jullie hulp nodig! Wat is een museum ? Voelt het als een extra klaslokaal? Of kan het een ‘hang-outspot’ zijn? Wat zullen we doen: verzamelen, sorteren, of weggooien? Wat zou jij doen als je baas was van het museum? 

 

In het gemeenschapscentrum: 

Nu we een nieuw museum hebben, moeten we een flyer ontwerpen! We werken in monoprint en differenciëren naargelang wat jouw leerlingen graag willen uitdiepen. Creëren op basis van foto's en tekeningen gemaakt in het museum, sjablonen en stempels gebruiken, nadenken over spannende kleurencombinaties en een mooie compositie of lettering-technieken toepassen: het kan allemaal!

Er is een gedifferentieerde aanpak per graad. Voor de jongere kinderen ligt de nadruk meer op het gebouw en het principe van verzamelen en tonen. Met de oudere kinderen wordt dieper ingegaan op het thema ‘mijn museum in mijn stad' en wordt er onderzocht wat daarbij allemaal komt kijken (Bijvoorbeeld: waar ligt het, wat wordt er bewaard, voor wie, wie werkt er?)  

 

De twee sessies (museum + workshop) worden als een geheel aangeboden en kunnen niet afzonderlijk geboekt worden.  Bij elke datum in het museum hoort een bijpassende datum voor een workshop.  

Onderaan, bij het inschrijvingsformulier, zie je de mogelijke combinaties. 

  
Max aantal deelnemers = 30

Doelgroep(en):

1LJ
Lager - 1ste leerjaar
2LJ
Lager - 2de leerjaar
3LJ
Lager - 3de leerjaar

Duur:

90 minuten

Prijs:

€ 6.00 / leerling
Prijs: €12/ll (rondleiding in museum + workshop in GC) / met een minimumprijs van €170 voor klassen ≤ 15 ll, en €220 euro voor klassen > 15lln. Deze activiteit wordt aangerekend op basis van de gereserveerde aantallen.

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Je kan niet rechtstreeks voor deze activiteit reserveren, dit gebeurt automatisch via een reservatie bij Explo Expo: Museumbaas!

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
di. 21-05-2024 10:00 - 11:30 GC De Zeyp 30 Reserveer via gekoppelde activiteit
di. 21-05-2024 13:00 - 14:30 GC De Zeyp 30 Reserveer via gekoppelde activiteit
do. 23-05-2024 10:00 - 11:30 GC De Zeyp volzet
do. 23-05-2024 13:00 - 14:30 GC De Zeyp 30 Reserveer via gekoppelde activiteit
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Reserveer via gekoppelde activiteit